17 Ekim 2008 Cuma

dondurma pastası

Eveet, başlar başlamaz midemize hitap edelim ve çok pratik bir şekilde sadece milföy ve puding kullanarak insanların şahane tebriklerini kazanabileceğimize bakalım. Öncelikle buzluktan hazır milföy hamurunu çıkarıp, yumuşayınca ince uzun şeritler halinde kestik. 1 kiloluk milföy hamuru alıyoruz ve iki kalıp birbirine yapışık oluyor, eğer küçük kareler halinde olan milföyden aldıysak iki parçadan 1 külah çıkaracağız.
onca para verip aldığımız dergilerin kuşe yapraklarından, güzel ve mümkünse beyaz yerlerinden küçük kareler kestik ve huni halinde elimize aldık. yumuşak milföy şeritlerini bu huniye sardık ve külahlarımızı oluşturduk. sıcak fırına verdik, 10 dakkada pişti çıkardık.
henüz sıcakken içindeki kağıtları çekip aldık çünkü soğuyunca yapışık kalır. külahlar, servis saatine kadar boş bekledi çünkü erken doldurursak beklerken hamur olur.
külahlarımızın içini çikolatalı pudingle doldurduk, üstüne kremşanti birazda dövülmüş yeşil fıstıkla (resimde yok?) süsledik ve servis tabağına özenle yerleştirdik. görenler birdaha baktı, daha yemeden bayıldılar :D hele yedikten sonra, değmeyin iltifatlara! ayol sadece pudingli milföy. yoooo, bunlar dondurma pastası, hatta kornet :D
şimdi gördün ve canın çekti değil mi? :D sana da yaparım, en kısa zamanda misafirliğe bekliyorum, bak servis tabağın hazır bile :D afiyetle...

1 yorum:

  1. en kısa zamanda gelıcem bende ısalah ama once ben sızı beklıyorum mısracıgım ve ahmet abıcımle bırlıkde:D

    YanıtlaSil