31 Aralık 2008 Çarşamba

Mısra Masal Adası'nda

Bayramda, soğuk demedik, ayaz demedik, Ankara'nın güzel mekanlarından Harikalar Diyarı'na gittik. Meğer Masal Adası meraklısı sadece biz değilmişiz. Bayram günü, O soğukta bile çok kalabalıktı. Mısra gelmişken tadını çıkarsın istedik ve parmak uçlarımız donana kadar gezdik. Dönerken Mısra birazdaha kalmak için çok ısrar etti ama... Günü griple kapatmamak için vakitlice ayrıldık. "Tweety, çaktırma ama, bir kedi gördüm, tam arkamızda, sinsice yaklaşıyor. hadi kaçalıım!!" Yani, Mısra'nında tweety kadar boyu varmış :D Sylvester in ayaklarını almışız sadece.
"anne, Keloğlan'ın çantasında nevar? Bakalım mı" deyip durdu. bari güzel bi çanta olsa, bukadar ilgiyi neden çekti anlayamadım? Hatta eşeğini de sevdik, ineğini de. Keloğlan'ın annesiyle bile konuştuk (şakacıktan).
Şirinlerin evine misafir olduk, ama uykucu şirinin bu soğukta yerde battaniyesiz uyumasına çok üzüldük. Sonra şirineye sarıldık, pastacının pastasını inceledik, azmanla poz verdik, gargamele kızgınlıklarımızı bildirdik.
Daltonların abisi Joe yu kırmışlar. kalbini değil, ayaklarını kırmışlar. Bizde daltonlar 3lü olmaz dedik ve Mısra'yı kadroya aldık. Şapkası çok benzedi :D
Pamuk prenses ve yedi cüceler evlerinin bahçesinde mutlu- neşeli oynuyorlardı, eşlik ettik. Tüm heykelciklerin Mısra'nın boyunda olması dikkatten kaçmadı.Pinokyo yla okula gittik, gidiyormuş gibi yaptık. Burnunun uzunluğunu kontrol ettik. Gepetto amca da ordaydı, onunla da tanıştık.
Alaaddin le prenses Yasemin halılarına oturmuş uçuyorlardı, Mısra da uçuşa katıldı. lambanın ci ninden pamuk şeker istedik, vermedi cimri!!

1 yorum: