fırın ısınma aşamasındayken içine bir kaseyle su koyun. sıcağa dayanıklı olması şart :D ve tepsiyi fırına sürdükten sonra da içinde kalmalı. ısınan suyun buharı poğaçaların sünger gibi yumuşacık olmasını sağlıyor. ben bunu öğrenmeden önce fırından çıkan poğaçaların üzerine hemen su serpiştiriyordum. tabiki yıkayacak kadar değil! elimi ıslatıp parmak uçlarımdaki suyu sıçratacak kadar. bir üçüncü yöntem de, fırından çıkan sıcak poğaçaların üzerine hemen nemli bir bez örtmek.
tabiki nekadar püf noktası bilirsek bilelim, bir konuda uzmanlaşmak için onu defalarca yapmamız gerekiyor. en iyi bilgiye en fazla uygulamayla ulaşılıyor.
elimdeki hamuru ikiye böldüm. biraz açıp arasına peynir koydum ve rulo yaptıktan sonra kıvırdım. tepside kuzu gibi yatıyorlar :D servis için dilimledim, ama bu kadar poğaçanın 8 kişilik bir ailede ömrü 24 saat bile olmadı:D ne mutlu bana..
dilimler böyle görünüyordu ama tatmadan yorum yapmak haksızlık olur bunlara :D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder