28 Mayıs 2008 Çarşamba

ilk denemede kariyer yaptığım ekler :D

internetten aldığım tarifle, çok sevdiğim ekler pastayı çok dar bir zamanda hızlı bir şekilde yapmaya çalıştım. yaparken birde baktımki aynı tarif zaten kullandığım un paketi üzerinde var:D çok şaşırdım. çünkü tarifi aldığım blogun sahibi, ciddi tehditlerle, tarif ve resimlerinin kopyalanmamasını istiyor ve yapanlara çok kızıyordu. ya onun yaptığı neydi??? benim blogumda böyle bir telif sıkıntısı yok :D tarif veremiyorum zaten, resimleride beğenirseniz alın kullanın yani, bi sakıncası yok benim için. internet gibi bir yerde özelde olmaz, hak da..
ekler pasta, önce hamurun tencerede pişirildiği, sonra yumurta eklenip fırında pişirilen bir pasta. birde o pişerken iç kreması ve üstüne sos hazırlanması gerekiyor. birde çok önemlibir püf nokta: pastanelerdeki gibi sert bir ekler istiyorsanız, pişince fırını kapatın ama tepsiyi çıkarmayın. ekler fırının içinde soğuyacak. eğer sıcakken çıkarırsanız yumuşacık oluyor. şekilde görüldüğü gibi:D

ama herkes bayıldı. ilk deneme de böyle güzel olacağını bilseydim birkaç tepsi yapardım... ilerde yine yapıcam.

2 yorum:

  1. gel de yeme boşver diyetiiiiiiiiiii.desem de inanma.ama bir dilimden ne çıkar ki?

    YanıtlaSil
  2. hiç sorma hocam! karşı koyulacak gibi değil. ama iradeyi sağlam tutmak lazım.

    YanıtlaSil